Intervju tjedna

Intervju tjedna

Subotom u polusatnom "Intervju tjedna" o najaktualnijim i najzanimljivijim temama, događajima i vijestima govore zanimljivi i aktualni sugovornici iz svih sfera društvenog i političkog života .

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Subota, 10.04.2021 10:05

Emisija 10.04.2021.

Smrt djevojčice u Novoj Gradiški i napad na socijalne radnike u Ivanić gradu ponovo otvara niz pitanja o problemima u sustavu socijalne skrbi. Gdje su glavni problemi, zašto se stvari sporo mijenjaju i kakve posljedice ovakvi događaji ostavljaju na društvo razgovarat ćemo u Intervjuu tjedna. Gost je Nino Žganec s Katedre za socijalni rad Pravnog fakulteta u Zagrebu. Uređuje i vodi Jasmina Popović.

HRT – HR 1 — Subota, 03.04.2021 10:05

Emisija 03.04.2021.

Još jedan Uskrs pod epidemiološkim mjerama, ali bez strogog zatvaranja. Kakve se posljedice očekuju? Hoće li donijeti 'zaključavanje' kao i u zemljama okruženja? Zašto su brojevi zaraženih, oboljelih i umrlih tako visoki? Kada se mogu očekivati značajniji efekti cijepljenja? Je li averzijom prema Astra Zeneci počinjena šteta? Kakve će se mjere primjenjivati tijekom prikupljanja potpisa i izborne kampanje za lokalne izbore? Gost je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Uređuje i vodi Jasmina Popović.

HRT – HR 1 — Subota, 27.03.2021 10:05

Intervju tjedna Ivan Koprić, Pravni fakultet u Zagrebu 27.03.2021.

Još jedni lokalni izbori proći će bez teritorijalnog preustroja Hrvatske. Zašto nema političke volje da se smanji broj jedinica lokalne samouprave? Tko od toga najviše profitira i gdje je tu interes građana? Koliko bi racionalnije bilo da je Hrvatska podijeljena na regije umjesto na županije? Odgovore na ta pitanja poslušajte u emisiji Intervju tjedna. Gost je Ivan Koprić s Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu. Uređuje i vodi Jasmina Popović.

HRT – HR 1 — Subota, 20.03.2021 10:05

Emisija 20.03.2021.

Istup Zdravka Mamića ponovo je otvorio temu korupcije u Hrvatskoj? Gdje su izvori korupcije? Što je generira? Koliko je za to odgovorna politika? Kako se protiv korupcije boriti unutar institucija, a kako na razini svakog pojedinca? Odgovore na ta pitanje poslušajte u Intervjuu tjedna. Gost je sociolog Dario Čepo s Pravnog fakulteta u Zagrebu? Uređuje i vodi Jasmina Popović.

Najave

Intervju tjedna

Subota, 17.04.2021. 10:05 - 10:30

Kako je korona pandemija utjecala na djecu i mlade? Postaju li depresivni, anksiozni agresivni? Može li online nastava zamijeniti socijalizaciju koju donosi boravak u školi? Kako se roditelji nose s ...

Sve najave
Poslušajte