Emisija 02.03.2021.

Emisija 02.03.2021.

Projekt Bitfeler donosi atraktivan novi zvuk na hrvatsku glazbenu scenu. ''Ljubav 21'' je nova verzija jednog od najvećih hitova grupe Pips Chips & Videoclips, napravljena u suradnji s Edom Maajkom. Prvu autorsku pjesmu je objavila Nika Pavičić, mlada influencerica iz Bjelovara koja na svim društvenim mrežama ima više od 600 tisuća pratitelja. Marko Kutlić novim singlom donosi dosta drugačiji zvuk od onoga u kakvom smo ga do sad slušali. Bend BluVinil objavio video za ''Ovu pjesmu'' kojim zatvaraju priču svog prvog albuma. Tina Vukov obradila evergreen iz 1969. godine ''Poljubac za zbogom''. Slušamo singl prvijenac mladog kantautora koji se predstavlja umjetničkim imenom Neo. Turisti pustili ''Tigra od papira'', a novu pjesmu ima i bend Analiza umA.

PC&V ft. Edo MaajkaLjubav 21

Marko KutlićBudi moja noć

Bitfeler feat. Ana RadelićPovedi me

Nika Pavičić (XNiks2X) – 03:10

NeoNasamo

BluVinilOva pjesma

Analiza UmaPepeo

TuristiTigar od papira

Tina VukovPoljubac za sutra

Mel Camino – One Night Stand
Marisol – Mango Pop
M.O.R.T. feat. Mary May – Igračke (Potraži me ponekad)
Jonathan – Falling
Kensington Lima – What Was That You said
The Kulash – The World
Dario Cebić – Depth
Alexie Divello feat. Saxo Bear – Got This Feeling
Krankšvester – Nova zaraza
Klapa Sveti Florijan – Ako odeš
Josip Ivanković – S tobom dišem
Roko Matijašević – Dva dragulja
Aurelia – Danas mi je rođendan
Stoposto – Šećeru (BiH)
Naseem – Gdje
Božo Bulatović – Voštana figura (CG)

................................................................

''Ljubav 21'' nova je verzija jednog od najvećih hitova grupe PipsChips&Videoclips napravljena u suradnji s Edom Maajkom. Pripremajući se za koncert karijere na Šalati, koji je prebačen na jesen ove godine, Pipsi su odlučili osvježiti jedan od najprepoznatljivijih singlova svoje karijere, objavljenog na albumu ''Dernjava''.

Marko Kutlić, jedan od najtalentiraniih hrvatskih izvođača novije generacije, predstavlja novu pjesmu naziva ''Budi moja noć''.
Ne radi se samo o novoj pjesmi nego i o novom, dosta drugačijem zvuku od onoga na kakvog smo do sada naviknuli u Markovim izvedbama. Produkcija pjesme ''Budi moja noć'' je vrlo organska i svaki instrument je odsviran uživo u studiju.

Bitfeler je dvočlana skupina koju čine producent Josip Dorner i kantautor i reper Smile Provokator. Skupina svoje korijene vuče iz hip-hop glazbe i bendova kao što su Šah mat, Smile Provokator i Kliker, a nakon duge stanke odlučili su se za novi producentsko-autorski projekt koji donosi dašak svježih urbanih ritmova na hrvatsku glazbenu scenu uz njihov prepoznatljiv hip-house stil.
Bitfeler kao koncept rada stavlja autorstvo na prvo mjesto, jednako kao i mnogi svjetski DJ-i oslanjaju se na suradnju s pjevačima i glazbenicima tretirajući svaku pjesmu kao zaseban projekt uz vokalna gostovanja raznih glazbenih umjetnika. Bitfeler su prvi singl "Povedi me" snimili s mladom pjevačicom Anom Radelić.

Mlada je influencerica iz Bjelovara xniks2x, pravog imena Nika Pavičić, na svim društvenim mrežama broji više od 600 tisuća pratitelja, a tek joj je 19. U proteklih godinu dana objavila je dva singla - ''Sama'' i ''Seen'' koji zajedno imaju preko 4 milijuna pregleda. Nova pjesma ''03:10'' prva je Nikina autorska objavljena na vlastitom kanalu. Nika je izrazila veliku želju da se u ovu pjesmu uloži maksimalan trud cijele ekipe, u čemu je i uspjela, a dokaz su broj pregleda na YouTube-u i drugo mjesto u trendingu.

''Nasamo'' je singl prvijenac mladog kantautora koji se publici predstavlja pod umjetničkim imenom Neo. Iza imena Neo krije se student grafičkog dizajna Josip Kolić, a iako je još u djetinjstvu sve krenulo s harmonikom, ljubav prema klaviru bila je jača pa tu uglavnom danas i započinju nove glazbene priče.

Nakon objave prvijenca ''Apaši'', koji je bendu BluVinil, uz širu prepoznatljivost i brojne pozitivne reakcije glazbene kritike, medija i publike, donio i dvije nominacije za nezavisnu novinarsku nagradu Rock & Off, BluVinil ''Ovom pjesmom'' zatvara prvo glazbeno poglavlje zvano Apaši i najavljuje svoj drugi studijski album, na kojem već neko vrijeme rade.

''Tigar od papira'' jedan je početak. Novo poglavlje u životu benda Turisti. Ovo je apsolutno jači, rokerskiji zvuk kojim daju naslutiti dobre stvari.

Kada govorimo o luksuzu, većina ljudi će prvo pomisliti na luksuzne jahte i skupe aute, no Analiza umA ne govori o toj standardnoj ideji već luksuzom smatra sasvim nešto drugo. Naime obzirom na okolnosti zadnjih mjeseci, svi smo na svojoj koži osjetili koliko nam znači sloboda kretanja i provođenje vremena s najdražim osobama. Kako nam je to sada uskraćeno, sada imamo mogućnost shvatiti što su prave životne vrijednosti i što je zapravo luksuz. O tome govori nova pjesma Analize umA ''Pepeo''.

Novi singl i spot Tine Vukov obrada je evergreena ''Poljubac za zbogom''. Radi se o prepjevu talijanske pjesme ''Un bacio sulla fronte'' Ive Zanicchi koju je u hrvatskoj verziji otpjevala Maruška Kalogjera 1969. godine.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Najave

Slušaj i uživaj

Utorak, 20.04.2021. 14:15 - 14:45

Deset godina nakon hita ''Providenca'' Petar Grašo i Tonči Huljić ponovno su udružili glasove u pjesmi ''Inamorana''. Ida Prester poziva na povratak u SADašnjost. Splitska grupa Ocean suradnjom s američkim ...

Sve najave