Svjetionik

Svjetionik

Emisija Svjetionik, emisija je iz područja religijske kulture - o običajima, baštini, religiji. Emitira se u programu Radio Dubrovnika jednom tjedno, ponedjeljkom od 17 sati. Emisiju uređuje i vodi Mislav Ćimić.

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 29.06.2020 17:00

Ponedjeljak, 29.06.2020 17:00

Vjerska emisija Radio Dubrovnika "Svjetionik" urednika i voditelja Mislava Ćimića od 17 sati, posljednja prije ljetne stanke! - Blagdan je svetih Petra i Pavla, apostolskih prvaka. Čujte prigodne misli koje je o njihovu blagdanu zapisao sveti Augustin; ''Proslavljajmo svečani dan koji nam je posvetila krv apostola!'' - U "Svjetioniku" i o radu biskupijskog Caritasa. Razgovarali smo s volonterima Markom Soldom i Marinom Volarić koji su se nesebično stavili na raspolaganje tijekom vrhunca pandemije koronavirusa, a najavljujemo i nastavak Caritasove akcije „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“. - U vjerskim radio minutama predstavljamo i platformu MONASTAYS koja promovira smještaj u samostanima, a pred kraj emisije donosimo naglaske iz protekle sezone. - Družite se s nama posljednji put prije ljetne stanke u vjerskoj emisiji "Svjetionik" Radio Dubrovnika od 17 do 18 sati!

Ponedjeljak, 22.06.2020 17:00

Ponedjeljak, 22.06.2020 17:00

U 17 sati u programu Radio Dubrovnika poslušajte još jedan Svjetionik! Naše gošće su Silvia Sokal Gojavić, klinička psihologinja, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije te Ana Marčinko, pročelnica biskupijskog Vijeća za mlade ujedno volonterka Savjetovališta. U razgovoru s njima doznajte koji su problemi s kojima su se ljudi javljali na telefonsku liniju za razgovor tijekom vrhunca pandemije te kako je bilo pružati podršku na daljinu. Vjerske minute Radio Dubrovnika dijelom ćemo posvetiti i prvom hrvatskom proglašenom svecu Nikoli Taveliću povodom pedesete obljetnice kanonizacije koja je jučer svečano obilježena u rodnom mu Šibeniku. Poslušajte više o svjedočanstvu prvoga hrvatskog sveca, njegovom primjeru, zagovoru i svetom životu. U našoj emisiji gostuje i mladi kantautor Fili Panza koji je prošli tjedan objavio svoju prvu duhovnu pjesmu Ne brini, Ne boj se. Bit će to razgovor o vjeri i glazbi! Budite uz vjersku emisiju Svjetionik Radio Dubrovnika od 17 do 18 sati!

Ponedjeljak, 15.06.2020 17:00

Ponedjeljak, 15.06.2020 17:00

Vjerska emisija Radio Dubrovnika "Svjetionik" urednika i voditelja Mislava Ćimića od 17 sati. Danas poslušajte: - Blagdan je svetoga Vida koji se slavi u župi koja nosi njegovo ime u Trstenom. U razgovoru s tamošnjim župnikom don Davidom Pahorom doznajte kako je sveti Vid postao zaštitnikom te župe, poslušajte o njegovu životu i moćnom zagovoru. - Gost u "Svjetioniku" danas je i dr. sc. don Ivan Bodrožić, profesor na Katoličkim bogoslovnim fakultetima u Splitu i Zagrebu, koji je predvodio trodnevnu duhovnu obnovu "Sveti Ante, prorok svoga i našeg vremena" u Župi svetoga Mihajla u Lapadu. - Prošli tjedan proslavljeno je i Tijelovo ili kako se kod nas naziva Korosante. Svečanu misu i euharistijsku procesiju ulicama Grada predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji poručio da ''kad god se iz ljubavi nečeg odričemo, živimo euharistiju'. Budite stoga uz vjerske minute Radio Dubrovnika od 17 do 18 sati u kojima vas očekuje i puno dobre hrvatske duhovne glazbe!

Ponedjeljak, 08.06.2020 17:00

Ponedjeljak, 08.06.2020 17:00

Vjerska emisija Radio Dubrovnika "Svjetionik" urednika i voditelja Mislava Ćimića od 17 sati. Danas poslušajte: - razgovor s dominikancem paterom Ivanom Dominikom Iličićem koji će predstaviti projekt "Pobjeda svetih", koji je nedavno iznjedrio pjevanu Zlatnu krunicu. Više i o njegovoj evangelizaciji na društvenim mrežama uz prisjećanje na novicijat proveden u Dubrovniku! - Osvrnut ćemo se i na djelatnost Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik tijekom koronakrize. "Volonteri, to su heroji našega vremena" - naglasila je naša sugovornica Roberta Šimunović iz Crvenog križa. - U emisiji i o aktualnostima s duhovne glazbene scene; javlja nam se Iva Smojver, članica benda Amorose koji je na Duhove objavio pjesmu Duh posinstva. Doznajte više o ovom slavljeničkom bendu, njihovim pjesmama i planovima! Budite uz vjersku emisiju Svjetionik Radio Dubrovnika od 17 do 18 sati!