Novi projekt udruge "Žena" iz Drniša

Novi projekt udruge "Žena" iz Drniša

Odgovarajući na potrebe tržišta, drniška udruga "Žena" pokrenula je projekt edukacije mladih nezaposlenih osoba za turističke animatore na ruralnim područjima. Partner im je Nacionalni park Kornati, a projekt financira Europska unija s nešto više od 780 tisuća kuna.

Nizom projekata, udruga "Žena" iz Drniša skoro 20 godina čini kvalitetu života ljudi u zajednici boljom. Do sada su radili sa starijim osobama i dugotrajno nezaposlenim ženama. Novi projekt trendovi su usmjerili prema turizmu i mladima. Predsjednica udruge Milena Perčin:

U tom nedostatku, otvorio se prostor za turističke animatore. A kroz ovaj projekt, ruralni prostori Šibensko-kninske županije dobit će ih 20. Govori voditeljica projekta Matea Lovrić:

Mentori prakse bit će stručni zaposlenici Nacionalnog parka Kornati, najrazvijenijeg otočja na Mediteranu, u čijoj ljepoti još uvijek uživaju samo nautičari. Ravnatelj Šime Ježina:

Uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama, drniška udruga "Žena" do kraja mjeseca izabrat će 20 mladih polaznika verificiranog programa za turističkog animatora na ruralnim prostorima.