Emisija 12.06.2020.

Emisija 12.06.2020.

Legendarni Faithless se vratio na glazbenu scenu nakon 10 godina, s novim singlom ''Let the music decide for you''. Engleski synt-pop duo Hurts nakon trogodišnje pauze priprema novi album. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u SAD-u prije 30 i 50 godina. Donosimo aktualni singl islandskog glazbenika Dadija Freyra, a i duet Lennon Stella i Charlie Puth. Duo Erasure najavio objavu 18-og albuma za kraj kolovoza. Poslušajte pjesme koje su trenutno broj 1 u Portugalu i Francuskoj. Donosimo i aktualna top 3 singla Velike Britanije.

HurtsVoices
Faithless – Let the music decide for you
Lennon Stella & Charlie Puth Summer Feelings

Lipps Inc. – Funkytown (Br.1 SAD 1970.)
Topic feat. A7SBreaking Me (Br.1 Portugal)

Top 3 singla u Velikoj Britaniji
1. (2) DaBaby ft. Roddy Ricch - Rockstar
2. (1) Lady Gaga ft. Ariana Grande - Rain On Me
3. (3) S1MBA ft. DTG - Rover (Mu la la)

IndochineNos célébrations (Br.1 Francuska)
Wilson Phillips – Hold On (Br.1 SAD 1990.)

Dadi FreyrThink About Things
ErasureHey Now (Think I Got A Feeling)

....................................................................

Hurts – Voices
Duo Hurts je osnovan u Manchesteru 2009. godine, do danas su objavili 4 studijska albuma, a najviše ih pamtimo po hit singlu ''Wonderful Life'' iz 2010.
O novom singlu ''Voices'' Hurts kažu: 'Htjeli smo se vratiti suštini onoga što radimo i što smo bili na početku. Uvijek su nas privlačili tamniji elementi pop glazbe.'
Uz stihove nadahnute 'izolacijom, očajem i manijom', Theo je rekao da su im teme postale neobično mračne i drevne nakon promjena koje se događaju širom svijeta, pa je tako nastala i ova čudna i paranoična pop pjesma.
'Mnogo je naše glazbe vrlo emocionalno sirovo, ali to je nešto o čemu se neko vrijeme nisam osjećao sposobnim pisati' – rekao je Theo.

Faithless – Let the music decide for you
Grupa Faithless do danas je ostvarila 7 top 10 singlova i podosta nominacija te glazbenih nagrada. Objavili su 6 studijskih albuma, 3 kompilacijska izdanja i 6 remix materijala. Nastupali su širom svijeta, punili stadione te izvodili svoju glazbu na najvećim glazbenim festivalima (Exit, Sziget, Roskilde, V Festival, Rock am Ring & Rock imPark, Rock Werchter, Pinkpop, Ultra, Mad Cool).
Prošlo je 10 godina od kad su objavili svoj posljednji album ''The Dance''. Novom pjesmom ''Let the music decide for you'' Faithless najavljuju sedmi studijski materijal.

Lennon Stella & Charlie Puth – Summer Feelings
Nakon albuma ''Three. Two. One.'' koji je 20-godišnja kanadska pjevačica Lennon Stella objavila u travnju, već nam je stigla njezina sasvim nova pjesmu.
Djevojka koja je u očito u zaletu ka vrhovima top lista i globalnoj dominaciji radio stanica napisala je ljetnji hit koji je glavni singl albuma koji prati film SCOOB!. Riječ je naravno o još jednoj priči o mnogima dobro poznatom psu po imenu Scooby Doo.
Lagani vedri singl ''Summer Feelings'' vrlo je jednostavan i već naslovom otkriva svoj karakter, a snimljen je u duetu Lennon Stella i Charlie Puth.

Dadi Freyr – Think About Things
Eurovizijsko natjecanje je po 65-ti put trebalo biti održano sredinom svibnja u Rotterdamu, nakon prošlogodišnje pobjede Nizozemca Duncana Laurencea u Tel Avivu sa pjesmom ''Arcade''. Međutim, globalna situacija sa koronavirusom je utjecala i na ovaj događaj pa su mnogobrojni fanovi i izvođači djelomičnu zabavu pronašli u pojedinačnim, alternativnim natjecanjima.
Upravo na takvim događajima, pjesma ''Think About Things'' je izabrana kao pobjednica u šest država: Austrija, Australija, Danska, Finska, Norveška i Švedska. Autor je 27-godišnji islandski izvođač Dadi Freyr (orginalni naziv pjesme je ''Gagnamagnið'').

Erasure – Hey Now (Think I Got A Feeling)
Engleski synth-pop duo Erasure su, nakon albuma ''World Be Gone'' iz 2017. godine najavili novi materijal naziva ''Neon'' i predstavili prvi singl ''Hey Now (Think I Got A Feeling)''.
Album su napisali i producirali duo Erasure, Andy Bell i Vince Clark.
'Naša glazba je uvijek refleksija onoga kako se osjećamo, kaže Vince, a Andy dodaje: 'Bilo je bitno osvježiti našu ljubav prema pop glazbi. Želim da mladi slušaju ove pjesme i da ponovo stvorimo osjećaj da pop može doći od bilo koga.' 18-ti album dua Erasure sadržavat će deset pjesama, a najavljen je za 21. kolovoza.

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova. Zvonimir Mandić s vama je svakog petka od 14 do 15 sati. 

O emisiji Glazbeni navigator

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Pročitaj više

Glazbeni navigator
Glazbeni navigator

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.