Doznajte što je Mladforma

Doznajte   što   je   Mladforma

Kažu da smo budućnost: a što je s mladima DANAS? Potaknuti upravo tim pitanjem skupina mladih aktivista pokrenula je Mladformu, neformalnu inicijativu mladih grada Osijeka koja će javnosti biti predstavljena u subotu, 25. siječnja u Caffe baru Peppermint s početkom u 18 sati.

„Skupina mladih aktivista, dugogodišnjih volontera i voditelja različitih aktivnosti, akcija i projekata za mlade u civilnom sektoru uvidjela je potrebu za stvaranjem kvalitetnijih uvjeta i prostora za uključivanje mladih u zajednicu. U posljednje vrijeme često u medijskom prostoru čujemo od različitih protagonista društveno-političke scene „Mladi su budućnost“, a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?. Upravo zbog toga pokazala se potreba za kreiranjem neformalne inicijative mladih grada Osijeka“, objašnjavaju osnivači Mladforme.
Program predstavljanja:
18.00 Predstava "Izgubljeni u prostoru" - prema metodi kazališta potlačenih koju je pripremila i izvodi skupina mladih aktivista, a koja je dio aktivnosti projekta SOS Zaklade Slagalica.
19.00 Panel rasprava "Kažu da smo budućnost: a što je s mladima DANAS?“ – problematizirati će društvenu percepciju mladih te nerazumijevanja sustava za njihove potrebe, ali i pokušati artikulirati neke oblike borbe za prava mladih, mapirati prilike za aktivaciju mladih u gradu Osijeku te ponuditi konkretne primjere dobre prakse.
Govornici:
Berto Šalaj, Fakultet političkih znanosti Zagreb
Martina Horvat, Ambidekster klub Zagreb
Nikica Torbica, Volonterski centar Osijek
Matija Malinović, ISKRA waldorfska inicijativa Osijek
Moderatorica: Mirna Šmit, Zaklada Slagalica
20.00 neformalno druženje