Jednozubi gusar – besplatna premijera na otvorenome

Jednozubi gusar – besplatna premijera na otvorenome Jednozubi gusar – besplatna premijera na otvorenome
Foto: Tatjana Grganović Foto: Tatjana Grganović

Dječje kazalište Branka Mihaljevića najavljuje da će u subotu, 23. svibnja u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića građanima Osijeka pokloniti premijeru na otvorenom. Izvest će predstavu "Jednozubi gusar", nastalu u sklopu projekta Grada Osijeka i KC-a "Kultura na koračima".

Riječ je o autorskom projektu glumaca Dječjeg kazališta Ivane Vukićević, Đorđa Dukića i Gordana Marijanovića, koji su ovu predstavu pretpremijerno izveli 4. svibnja za stanovnike Sjenjaka, dok su za ovu prigodu predstavu proširili i uobličili u pravu premijeru.
"Jednozubi nam gusar donosi raspjevanu priču za najmlađe koja seže „u ona davna vremena, kada je bila slaba higijena, a gusara tri odlučila su zube, ruke i lice prati. No, kako to nikada činili nisu, jedan od njih gusar strašni imenom Dente Del Rio, uz pomoć guskarice, ovaj, gusarice Ice i gusara Ara krenuo je u svijet skupljati o čistoći tijela savjete. I tako, kada su cijeli svijet uzduž, poprijeko, okolo, naokolo te gore i dolje obišli, putem su neke stvari naučili. I tako dalje  i tako bliže gusarski svijet k vama stiže kako bi vas razveselili i s vama zagonetke riješili, pa ako treba i malo zaglumili i ponešto otpjevali.", opisuje predstavu Tanja Grganović, voditeljica propagande. U predstavi igraju: Gusar Dente Del Rio – Gordan Marijanović; Gusarica Ica – Ivana Vukićević i Gusar Ar – Đorđe Dukić.
Autorska je ekipa zaslužna i za glazbu koju su nadopunili i jednom skladbom Roberta Altmana iz predstave Vještičji pir. Kostime su pronašli u bogatom fundusu Dječjeg kazališta uz pomoć garderobijerke Maje Marković, pa su tako svojom kreativnošću omogućili da se ipak uspješno nastavi „korona sezona“ u našem Kazalištu.
"Budući da je u predstavi riječ o pokvarenim zubićima, naši susjedi, tvrtka Saponia odlučila se priključiti našem događaju i sve mališane darivati posebnim iznenađenjem. Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas i u online programima proteklih mjeseci, te ih pozvali ponovno u naše Kazalište koje od sljedećega tjedna započinje sa svojim programima i u gledalištu uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera", kaže Grganović i dodaje: "Vesela ekipa Dječjeg kazališta neizmjerno se veseli vašem dolasku!"