Kako publika vidi budućnost kazališta

Kako publika vidi budućnost kazališta

Foto: Teatar to go

Teatar to go u sklopu projekta "KLAP KLAP", virtualnog kluba kazališne publike, provodi istraživanje o učinku COVID-a19 na kazališnu publiku. Preko ankete želi saznati kako publika vidi budućnost kazališta.

"Tijekom protuepidemijskih mjera ljudi su nerijetko u kulturnom sadržaju tražili olakšanje i zabavu. Kazališta su nudila atipičan online sadržaj za izvedbene umjetnosti koje su potpune samo uz prisutnost izvođača i publike na istom mjestu. Bilo je tu video snimki predstava, radionica, panela o kazalištu, dramskih igri, gerila akcija po gradskim četvrtima. Sada kada su mjere popustile i kada je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke za rad kazališta, prividno se vraćamo uobičajenom načinu sudjelovanja u kazališnim aktivnostima. Sve to uvod je u takozvanu novu normalnost. Što nas još očekuje u njoj, pokazat će vrijeme. Ipak, Teatar to go preko ankete želi saznati kako publika vidi budućnost kazališta", objašnjavaju iz Teatra to go razlog ankete koju provode pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova.
Anketni upitnik donosi pitanja vezana uz doživljaj gledanja video snimki predstava, interes za kazališni online sadržaj, želju za odlaskom u kazalište tijekom 2020. godine, važnost kazališta u kriznim vremenima. "Rezultati istraživanja bitni su za cijeli sektor, kako bi se uskladila ponuda kazališta i potrebe publike za koju se sve i radi", ističu. Inače, virtualni klub kazališne publike "KLAP KLAP" radi na uspostavi veze između publike i kazališta preko video sadržaja. Pokrenut je niz serija (intervjui, ankete, osvrti, najave, kvizovi) na YouTube kanalu s ciljem analize stanja i stvaranja pretpostavki za razvoj kazališne umjetnosti u simbiozi sa zajednicom. Do sada je ispred kamere bila publika te brojni kazalištarci, kao što su Areta Ćurković, Duško Modrinić, Tamara Damjanović i drugi.
Anketni upitnik sa svim informacijama možete pronaći na mrežnoj stranici Teatra to go.