Preprodali više od 8 tona rezanog duhana

Preprodali više od 8 tona rezanog duhana Preprodali više od 8 tona rezanog duhana

Foto: Stjepan Filipović

Policijski službenici sektora krim policije, Odjela organiziranog kriminaliteta u suradnji s USKOK-om i policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom i vukovarsko- srijemskom razbili su organiziranu skupinu koja se bavila ilegalnom preprodajom duhanskih proizvoda.

Istraženo je ukupno 35 osoba, a 33 su osumnjičenici za koje je utvrđeno da su se organizirali u zločinačko udruženje radi počinjenja kaznenog djela nedozvoljene trgovine duhanskih proizvoda.
"Od ljeta 2019. do 22. siječnja ove godine na području triju policijskih uprava preprodali su više od 8 tona rezanog duhana čime su Proračun oštetili za 7,5 milijuna kuna. Prilikom kriminalističkog istraživanja kod njih je zatečena određena količina rezanog duhana i oko 800 kilograma duhana u listu koji je bio pripremljen za rezanje i daljnju distribuciju. Prilikom provođenja operacije, u suradnji s mobilnom carinskom jedinicom, oduzeto je oko 4.165 kg rezanog duhana a prilikom završetka akcije još 778 kg u listu, jedna rezalica, 2 osvježivača prostora zraka da bi duhan zadržao kvalitetu, te je oduzeto 13 vozila koja su služila za prijevoz duhana", rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske, Josip Adrić.
Nakon provedenih dokaznih radnji i kriminalističkih istraživanja, 33 osobe su privedene pritvorskom nadzorniku. Počinitelji su s područja Osijeka te Virovitičko - podravske i Bjelovarsko - bilogorske županije, starosti od 25 do 60 godina. Duhan je nabavljen na području Hrvatske, a prodavan na području grada Osijeka i okolice. Za tri je osobe raspisana potraga, rečeno je na konferenciji za novinstvo.