Šokački suveniri Osijeku

Šokački suveniri                 Osijeku

Foto: www.sokacka-grana.hr

Radionice u sklopu četrnaestog projekta "Šokački suveniri Osijeku" udruge Šokačka grana održavat će se tijekom veljače svake srijede od 18 do 20 sati. Za polaznike su besplatne .

grana.pngXIV. projekt "Šokački suveniri Osijeku" za cilj ima očuvanje i upoznavanje s različitim tradicijskim rukotvornim tehnikama krajeva u kojima žive Šokci. Svake se godine načini izvorni i jedinstveni predmeta koji će dati prepoznatljivost našoj turističkoj ponudi, predstaviti Šokačku granu,Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju .

Zadatak projekta je očuvanje bogate tradicijske baštine i kulture Šokaca, edukacija stanovništva ručnoj izradi starinskih predmeta i motiva u različitim rukotvornim tehnikama te njihova primjena na ukrasnim i uporabnim predmetima danas.

U okviru projekta besplatno će educirati polaznike u radionicama:

ZLATOVEZA

ŠLINGANJA

NECANJA

HEKLANJA

ŠTRIKANJA

VEZENJA SVILOM

OSLIKAVANJA PREDMETA

KROJENJA I ŠIVANJA NARODNIH NOŠNJI

ŠARANJA JAJA VOSKOM

Promocija projekta održat će se 29. SIJEČNJA  u 19 sati (prostorije udruge K.P.Svačića 36) uvodnom izložbom i šokačkom revijom "Stazama tradicije VIII" gdje ćemo povezati izvornost i modernu primjenu rukotvornih tehnika. Po završetku programa zainteresirani polaznici moći će se upisati u radionice.

Radionice će se održavati svake srijede od 5. veljače u vremenu od 18 do 20 sati u prostorijama udruge Kralja Petra Svačića 36.