"Sportaš 2019" - Izbor za najbolju sportašicu i sportaša

"Sportaš 2019" - Izbor za najbolju sportašicu i sportaša "Sportaš 2019" - Izbor za najbolju sportašicu i sportaša
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
Andrej Kedveš (foto Ž.Kovačević) Andrej Kedveš (foto Ž.Kovačević)
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević

Maja Urban (foto Ž.Kovačević)

U organizaciji sportskih zajednica grada i županije, te Glasa Slavonije u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečanost proglašenja najbolje sportašice, sportaša i klubova Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Najbolja sportašica Osijeka na 62. tradicionalnom izboru sportaša godine je osječka triatlonka Maja Urban, a županije tenisačica Donna Vekić. Najbolji sportaš grada je boksač Luka Pratljačić, a županije kik-boxing borac iz Đakova Andrej Kedveš. Najbolji klub je Muški odbojkaški klub Mursa-Osijek, a u županiji Nogometni klub Osijek.
Najbolji sportaš, osoba s posebnim potrebama, je Darko Sarapa, a klub, Športski invalidski odbojkaški klub HVIDR-a Osijek. Alojz Muha, dugogodišnji odbojkaški djelatnik, dobitnik je nagrade Uzor trofej - Matija Ljubek. Nagrede Sokol, za izuzetna dostignuća u sportu, dobili su odbojkaški trener Zvonimir Bogdanović i belišćanski kanuisti Marko Jeklić i Petar Ivić. Posebno priznanje za promoviranje osječkog sporta dodijeljeno je rukometašu Anti Kuduzu, a županijski sportski savez prepoznao je rad Stevana Radovančevića, dugogodišnjeg košarkaškog djelatnika. Posebna priznanja za promicanje sporta Osječko - baranjske županije, Glas Slavonije dodijelio je najboljem rukometnom sudačkom paru na svijetu, Boris Milošević - Matija Gubica.