Bojan Pogrmilović: Životom ispunjavam svoje glazbene želje

Bojan Pogrmilović: Životom ispunjavam svoje glazbene želje Bojan Pogrmilović: Životom ispunjavam svoje glazbene želje
Pogrmilović, u prvom redu zdesna, na probi Omišljanske rozete (Foto: Anito Jelović) Pogrmilović, u prvom redu zdesna, na probi Omišljanske rozete (Foto: Anito Jelović)

U glazbu zagledan Bojan Pogrmilović (Foto: Anito Jelović)

Glazbeni znalac, voditelj vrsnih klapa, umjetnički voditelj jedinog festivala ženskih klapa "Omišljanska rozeta" koji se održava na otoku Krku, Bojan Pogrmilović bio je gost emisije Box in HRT - Radio Rijeke.

Već i prije završene Muzičke akademije u Zagrebu, Bojan Pogrmilović je kao solo pjevač ostvarivao brojne nastupe i koncerte u zemlji i inozemstvu. Nakon završene akademije, njegova karijera krenula je u dva smjera: u pjevačkom i dirigentskom, a nešto kasnije i u trećem, pedagoškom.

Kao pjevač nastavljao je povremeno koncertirati, a nastupao je i u nekim predstavama Kazališta Komedija, dok je kao dirigent prve velike uspjehe počeo ostvarivati kao glazbeni rukovoditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske.

Uz djelovanje u Ansamblu Lado vezani su i počeci samostalne vokalno-instrumentalne djelatnosti Ansambla pa uz brojne nosače zvuka koje je ostvario ili počeo njihovu pripremu, treba istaknuti brojne božićne i korizmene koncerte te rad na obnovi, posebice pučke sakralne glazbene baštine.

Od 1988. godine je i voditelj Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a INA koji se potvrdio kao jedan od značajnih pronositelja amaterske zborske djelatnosti, često u suradnji s profesionalnim ansamblima.

Vodio je Klapu Cesarice, jedinu klapu koja je tri godine za redom bila apsolutni pobjednik i po ocjeni stručnog žirija i po ocjeni publike Festivala klapa u Omišu. Uz brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu, s klapom je realizirao i dva CD-a, oba nagrađena hrvatskom diskografskom nagradom Porin. Poslušajte razgovor:

Bojan Pogrmilović: Životom ispunjavam svoje glazbene želje, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari