Dario Bercich: od pozornice do kuhinje

Dario Bercich: od pozornice do kuhinje

Dario Berchic (Foto: Gloria Fabijanić Jelović)

Gost u emisiji BOX IN bio je riječki operni solist, bas bariton Dario Bercich, koji je bio sjajni Figaro u riječkoj izvedbi Mozartove opere „Figarov pir". Zaposlen je kao solista opere HNK I. pl. Zajca u Rijeci.

Dario Bercich rođen je 20. lipnja 1979. godine u Rijeci.Godine 2000. upisuje milanski konzervatorij „Giuseppe Verdi" gdje uči pjevanje najprije u klasi prof. A. Bonay, a naknadno u klasi C.A.V. Terranova, u čijoj klasi diplomira 2004. godine.

Pohađao je masterclass „Verdi opera Studio" U Parmi, masterclass prof Nelli Manuilenko u Rijeci, te masterclass vokalne tehnike i interpretacije kod prof. Dunje Vejzović na Rabu sa završnim gala koncertom u HNK I. pl. Zajc.
Također završava sve stupnjeve govorničke škole u organizacije odjela za fonetiku Filozofskog Fakulteta u Zagrebu.

Ono što je posve drugačije od profesionalnog posla, opernog pjevača je kuhanje koje Dario Bercich jako voli i trenutno pohađa školu za kuharstvo, jer potiče iz obitelji koja se bavi ugostiteljstvom.

Inače, Dario jako voli mace i ima jednog krasnog mačka i prelijepu sivu macu, a trenutno je u njegovoj kući i jedan mali mačić.

Dario Bercich je zanimljiv sugovornik, pa poslušajte u cijelosti razgovor koji je s njim vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Dario Bercich, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari