Druga, još razigranija, premijera "Evite" oduševila publiku

Druga, još razigranija, premijera "Evite" oduševila publiku Druga, još razigranija, premijera "Evite" oduševila publiku
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka

Druga premijera mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera "Evita", pod redateljskom palicom Argentinke Renate Carole Gatice i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, a s Elenom Brumini u naslovnoj ulozi, ponovno je oduševila publiku u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

Prvom je premijerom "Evite" u srijedu "probijen led", a druga, sinoćnja premijera bila je opuštenija, razigranija - bila je mjuzikl u pravom značenju te riječi. Posve nova pjevačka podjela pokazala je tko je bio bolji u prvoj, a tko u drugoj izvedbi. Iako treba naglasiti da su i jedna i druga premijera odisale nabojem želje da sve bude upravo onako kako je i zamišljeno. I bilo je.

Elena Brumini je izvrsna plesačica, elegantnog, nježnog lika, koja je i glumački i pjevački sinoć pokazala svoj neosporni talent, Leonora Surian Popov je pojavno sceničnija i prvenstveno pjevački snažnija. Uloga pripovjedača Chea sinoć je pripala Stefanu Surianu, koji se dobro snašao u zahtjevnoj ulozi, ali je Fabijan Pavao Medvešek bio zvijezda prve premijere. Ivan Šimatović je sinoć kao Peron odisao emotivnom stabilnošću i snagom, a Dario Bercich u srijedu čistom glasovnom izvedbom. Posebno treba pohvaliti Marka Fortunata u ulozi Magadija, a Katja Budimčić je, na žalost, imala tehničkih problema s mikrofonom.

U cijeloj priči treba istaknuti fantastično uigrane glasovno, glumački i plesno, izvrsne mlade ljude Pjevačkog zbora mladih "Josip Kaplan" i Dječjeg zbora "Kap", koji su svojim sigurnim nastupom dali čvrste temelje ovoj teškoj glazbenoj partituri, uz podršku izvrsnog orkestra. Mjuzikl "Evita" će trajati, jer publika zaista uživa u ovom glazbeno-scenskom žanru. Poslušajte osvrt Glorije Fabijanić Jelović:

Druga premijera Evite još razigranija i opuštenija, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari