Komadina: U PGŽ-u 30 oboljelih, pridržavajmo se svih mjera zaštite

Komadina: U PGŽ-u 30 oboljelih, pridržavajmo se svih mjera zaštite

Opustjelo riječko Korzo (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Ukupno je u Primorsko-goranskoj županiji do sada 30 potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, od kojih je 26 hospitalizirano, a jedna je osoba na respiratoru u KBC-u Rijeka. Jedna je osoba izliječena, a za još jednu se uskoro očekuje potvrda da više nije zaražena, rekao je župan Zlatko Komadina.

U javljanju za naš program, župan Komadina je istaknuo kako na području naše županije, na sreću, za sada nemamo značajniju uzlaznu krivulju broja oboljelih od bolesti Covid-19, a ukoliko se svi budemo pridržavali preporučenih mjera - uzdržavali se od nepotrebnog kretanja, izbjegavali socijalne kontakte i održavali osobnu higijenu - imamo šansu zaustaviti širenje zaraze.

Župan se zahvalio građanima koji se većinom pridržavaju mjera ograničenja kretanja bez prijeke potrebe, a posebice je zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji obrane od virusa. Zamolio je građane da ne odlaze u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, već da se prethodno telefonski konzulitiraju s liječnicima.

Osvrnuo se i na problem zaštitne opreme te rekao kako su sve županijske zdravstvene ustanove u fazi izvanrednih nabavki preko svojih dobavnih kanala, no to je problem koji se pokušava riješiti i s razine nacionalnog, kao i županijskog Stožera Civilne zaštite.

"Pomoć su nam ponudili i iz naših prijateljskih kineskih regija te se nadam da ćemo za naš zdravstveni sustav ovih dana uspjeti osigurati dodatne količine opreme", rekao je župan Zlatko Komadina. Poslušajte snimku:

Komadina: Imamo šansu zaustaviti zarazu, pripremio Robert Ferlin

Komentari