Pjesmom, cvijećem, svijećama... opraštamo se od Đorđa Balaševića

Pjesmom, cvijećem, svijećama... opraštamo se od Đorđa Balaševića Pjesmom, cvijećem, svijećama... opraštamo se od Đorđa Balaševića
Foto: Rajka Jurdana Šepić Foto: Rajka Jurdana Šepić
Foto: Rajka Jurdana Šepić Foto: Rajka Jurdana Šepić
Foto: Rajka Jurdana Šepić Foto: Rajka Jurdana Šepić
Svijeće za Đoleta i na riječkom Korzu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) Svijeće za Đoleta i na riječkom Korzu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Rajka Jurdana Šepić

Obitelj je odlučila da će Đorđa Balaševića na posljednji počinak ispratiti u nedjelju, u najužem krugu, a u Novom Sadu proglašen je dan žalosti kako je bilo i najavljeno. Opatijski Kukali u podne su se oprostili od Đoleta pjesmom ispred hotela Kvarner.

Legenda jugoslavenske glazbene scene Đorđe Balašević ispraćen je u nedjelju na Gradskom groblju u rodnom Novom Sadu u krugu najuže obitelji i uz tamburaše koji su svirali pjesmu "Olivera", posvećenu njegovoj supruzi, objavili su mediji u Srbiji. (Hina)

Uz Elvisa Stanića na gitari okupljeni ispred opatijskog hotela Kvarner zapjevali su "Moja prva ljubav" i "Život je more".

U spomen na popularnog kantautora koji je prvi koncert u Republici Hrvatskoj održao 2001. u pulskoj Areni, u subotu su pulska Arena i veliki rotor u Šijani bili osvijetljeni prigodnom bijelom bojom.

Iz Grada Pule priopćili su da će odati počast Đorđu Balaševićevu u pulskoj Areni puštanjem njegovih pjesama u nedjelju od 17 do 22 sata. Pozivaju građane da se kod dolaska u Arenu pridržavaju epidemioloških mjera koje podrazumijevaju fizičku distancu i da nose zaštitne maske za lice, kažu iz Grada. 

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života nakon komplikacija zbog upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.

Komentari