Ponovno po dokumente u policijske uprave i postaje, ali uz najavu

Ponovno po dokumente u policijske uprave i postaje, ali uz najavu

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj građani od danas ponovo mogu obaviti sve upravne poslove, poput ishodovanja dokumenata ili prijave prebivališta, no uz prethodnu najavu telefonom ili mailom, javili su iz riječke policije.

Građani tako u policijskoj upravi i postajama mogu obaviti prijave i odjave prebivališta i boravišta, podnijeti zahtjeve za osobne iskaznice, putovnice ili vozačke dozvole teza nabavku i registraciju oružja, reguliranje statusa i izdavanje isprava stranaca, podnijeti zahtjev za primitak u državljanstvo te preuzeti izrađene osobne isprave.

Za sve informacije i dogovore oko termina dolaska, građanima su na raspolaganju brojevi telefona i adrese elektroničke pošte koje možete pronaći ovdje. Za obavljanje pojedinih upravnih poslova građanima iz policije i dalje preporučuju korištenje sustava e-građani.

Podatke o radnom vremenu šalter-sale u sjedištu Policijske uprave u Rijeci i policijskih postaja u kojima se obavljaju upravni poslovi možete pronaći na ovom linku

Obavljanje upravnih poslova prilagođeno je trenutnim uvjetima, pa policija građane upućuje da se pridržavaju svih propisanih i preporučenih epidemioloških mjera (propisane fizičke udaljenosti i drugih), kao i dogovorenih termina dolaska.

"Napominjemo kako je Odluka od 11. ožujka 2020. godine o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 i dalje na snazi, tako da isprave čiji je rok važenja istekao u razdoblju proglašenja epidemije - osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, oružni list, iskaznice za strance - vrijede i dalje, odnosno trideset dana nakon prestanka epidemije", stoji u priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske.

Komentari