Premijera predstave "Efekt leptira": crnohumorna drama s izvrsnim glumcima

Premijera predstave "Efekt leptira": crnohumorna drama s izvrsnim glumcima Premijera predstave "Efekt leptira": crnohumorna drama s izvrsnim glumcima
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Crnohumorna drama "Efekt leptira" sinoć je premijerno odigrana u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku, kao koprodukcija riječke Talijanske drame HNK Zajca i kazališne skupine La Confraternita del Chianti.

Petero izvrsnih glumaca - Valeria Sara Constantin, Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo, Marco Pezza i Leonora Surian Popov - sjajno su izveli priču o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na današnji život i svijet, igrajući uživljeno i profesionalno, uz sjajnu dikciju i izražajnu mimiku lica koja je prikazivala emocije svakog lika ponaosob.

Suigra s publikom kao taocima, a koja je zamišljena kao dio predstave u predstavi, zanimljivo je režijski osmišljena, a sama izvedba imala je jednoličan ritam po scenama. Glazba Peđe Gvozdića zanimljivo je ocrtavala scensku igru i priču koja je vrlo aktualna i dobro povezuje politiku, znanost i veliku moć onih koji upravljaju državama, pa je nosila i poruku o tome kako treba razmisliti koliko se brinemo za naš planet.

Komentari