Pula 66 stotinki prije kraja postigla pobjednički koš nad Škrljevom!

Pula 66 stotinki prije kraja postigla pobjednički koš nad Škrljevom! Pula 66 stotinki prije kraja postigla pobjednički koš nad Škrljevom!
Foto: Vigo Mavrović / KK Škrljevo Foto: Vigo Mavrović / KK Škrljevo

Foto: Vigo Mavrović / KK Škrljevo

Košem Mirka Marića iz slobodnog bacanja 66 stotinki prije kraja, Pula je pobijedila Škrljevo 71:70 i plasirala se na "final eight" Kupa Krešimira Ćosića. Košu je prethodila osobna pogreška Luke Vucića koji je, prema sucima, nepropisno oduzeo loptu nakon što je Mark James Dorris promašio pri 70:70.

Kakav furiozan početak Pule 1981! U prvih pet minuta domaćin radi seriju 10:0, ostavivši Adria Oil Škrljevo na nuli. Prvi koševe za Zelene, točnije tricu, postiže kapetan Antonio Boban nakon pet minuta i 35 sekundi igre u prvoj četvrtini.

S druge strane, bivši igrač Škrljeva Matija Bilalović postigao je 11 koševa u prvoj četvrtini. Pula je u tri navrata imala plus deset, a na isteku četvrtine i plus trinaest (21:8). Dodajmo da se kod Zelenih u 5' povrijedio Ivan Batur, koji je morao napustiti parket zbog ozljede zgloba.

I u nastavku prvog poluvremena domaćin igra napadačku košarku, pa u 12', nakon trice Martina Klepe, odlazi na plus šesnaest (26:10). Gosti se nakon toga bude, pa dvije minute kasnije smanjuju na 28:18, i onda počinje sudačko "navlačenje" za domaćina. Najprije nakon što nisu svirali očit prekršaj nad njime, tehničku pogrešku dobiva Boban, a zatim Dorianu Benkoviću suci sviraju nesportsku pogrešku, nakon čega Pula 1981 odlazi na prednost 31:18.

Na veliki odmor otišlo se prednošću domaćina 39:33 nakon što su Puljani u 17' vodili 36:20, a onda su se razigrali Zeleni dobivši završnicu četvrtine omjerom 13:3. Bilalović je kod domaćina zabio 13, dok je Boban zabio 10, a mladi Luka Vucić šest koševa.

Početak treće četvrtine u znaku je Škrljeva koji u 23' dolaze u prvo vodstvo 42:41, a u sljedećem napadu i plus tri (44:41). Pula ne posustaje, pa u 27', nakon trice Gvida Guština, odlazi na plus šest (52:46). Na mali odmor otišlo se prednošću domaće ekipe 59:51, nakon što je za tri pogodio kapetan Kristijan Andabaka.

Posljednja četvrtina u znaku je Premijerligaša koji u 35' dolazi u vodstvo, ali ga na kraju nije očuvao do kraja. Najučinkovitiji kod Pule 1981 bio je Bilalović s 19, isto kao i Boban kod gostiju.

Komentari