Skraćeno radno vrijeme poštanskih ureda: kako radi vaš?

Skraćeno radno vrijeme poštanskih ureda: kako radi vaš?

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Hrvatske pošte izvijestile su da zbog pojave koronavirusa mijenjaju radno vrijeme poštanskih ureda. Skraćeno će raditi i uredi u Primorsko-goranskoj županiji. I dostava pošiljki organizirana je uz mjere opreza. Što to znači?

Hrvatska pošta obavještava da će svim primateljima kojima uručuje socijalne pomoći i mirovine to činiti i dalje. Isplaćivat će ih poštari koji će biti opremljeni adekvatnim zaštitnim sredstvima, a iz pošte mole korisnike da budu susretljivi i strpljivi. Poštari će, naime, raditi najbrže moguće, ali će uz mjere zaštite isplata ipak trajati nekoliko dana duže nego obično. U četvrtak 19. ožujka počela je isplata socijalnih pomoći na svim područjima sukladno kapacitetima zaštitnih sredstava.

Radna vremena svih poštanskih ureda prilagođavaju se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave RH radit će najdulje do 18:00 sati. 

U svim poštanskim uredima Hrvatske pošte ograničen je broj korisnika koji istodobno može biti u prostoru poštanskog ureda. Broj korisnika koji može biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem radnika koji u tom trenutku rade na šalterima. Ostali korisnici trebaju pričekati vani. 

Dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza. Konkretno, poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene, uz najavu na portafon. Pakete dostavljamo, ali uz povećane mjere opreza pri uručenju. 

Pošiljke iz inozemstva pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u naš sustav pripremamo ih za dostavu i normalno uručujemo, stoji u priopćenju Hrvatskih pošta.

Broj vašeg najbližeg poštanskog ureda pronađite OVDJE, a u nastavku provjerite i njegovo skraćeno radno vrijeme:

Komentari