Vrijeme u Rijeci 2. 4.: vedro i sunčano uz slabu buru

Vrijeme u Rijeci 2. 4.: vedro i sunčano uz slabu buru

Foto: FreeDigitalPhotos

Idemo prema proljeću! Svaki dan bit će sve toplije, uz puno sunca koje donosi anticiklona sa zapada. Iako nije preporučljivo izlaziti pa #ostajemodoma, ipak je sve lakše uz proljetnu vedrinu i toplinu. Poslušajte prognozu Josipe Kuzmić!

Bioprognoza za Hrvatsku za četvrtak: Biometeorološke prilike bit će povoljne u cijeloj zemlji. Jutro će biti hladno, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Danju će sunčano vrijeme podržavati dobro opće stanje. Ne očekuju se tegobe ni kod meteoropata niti kod kroničnih bolesnika.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Vedro i sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, u Velebitskom kanalu u noći i ujutro ponegdje jaka bura s olujnim udarima, a tijekom poslijepodneva će okretati na slab jugozapadnjak.

More malo, u prvom dijelu dana do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i uz obalu Istre od 2 do 6, u unutrašnjosti Istre od -3 do 1, a sredinom dana od 11 do 14 °C. Najniža temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici od -7 do -4, najviša dnevna od 7 do 11 °C.

Izgledi vremena od petka do nedjelje:

Prevladavat će sunčano, na kopnu u petak i subotu povremeno uz umjerenu naoblaku. U petak vjetar većinom slab. U subotu će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak u unutrašnjosti, a na Jadranu umjerena i jaka bura. U petak na kopnu ujutro mraz, a za vikend toplije. Najviša temperatura zraka posvuda u porastu.

Iako će se bura za vikend vratiti, ipak će biti sve toplije, a sunčano proljeće nastavit će se i sljedećeg tjedna, prognozira meteorologinja Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić:

Josipa Kuzmić: Prognoza za riječko područje

Komentari