Zdravstvenim ustanovama PGŽ-a dopremljene značajne količine zaštitne opreme

Zdravstvenim ustanovama PGŽ-a dopremljene značajne količine zaštitne opreme Zdravstvenim ustanovama PGŽ-a dopremljene značajne količine zaštitne opreme
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Gotovo 200 tisuća komada zaštitne opreme - odijela, rukavica, maski, kirurških ogrtača i kapa - u protekla je dva dana stiglo u zdravstvene ustanove Primorsko-goranske županije iz logističkog centra Ravnateljstva Civilne zaštite RH u Jastrebarskom, a dopremu je organizirao Županijski stožer PGŽ-a.

Kako bi se ubrzala distribucija, u centralnom logističkom skladištu sva je oprema, prema popisu Ravnateljstva Civilne zaštite, već raspoređena po zdravstvenim ustanovama i odmah pri dopremi stavljena im je na raspolaganje, ističe pročelnica za zdravstvo i načelnica županijskog Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić.

Naglašava da su prioriteti KBC Rijeka, Zavod za hitnu medicinu, Nastavni zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja PGŽ-a, dakle one zdravstvene ustanove koje primarno skrbe za oboljele od covida 19, a u isto vrijeme moraju osigurati i punu zaštitu svim ostalim pacijentima.

Zahvaljujući pristiglim donacijama, u raspodjelu su uključene i psihijatrijske bolnice na Rabu i u Lopači, kojima su osigurane ukupno 24 tisuće zaštitnih maski i rukavica te određene količine dezinfekcijskih sredstava.

"Pristigla oprema svakako je značajna pomoć, međutim potrebe ustanova, a primarno onih koje izravno rade s bolesnicima pozitivnima na covid 19, velike su, i stoga sve naše zdravstvene ustanove i dalje preko svojih dobavnih kanala nastoje osigurati potrebne količine zaštitne opreme, a za to smo im preraspodjelom proračuna osigurali i dodatna sredstva", ističe pročelnica Malatestinić.

Naglašava da je nabavka osobne zaštitne opreme u PGŽ-u pozitivan primjer suradnje u uvjetima pandemije, gdje je Dom zdravlja PGŽ-a preuzeo ulogu koordinacije i objedinjavanja potreba ne samo za svoje djelatnike već i za sve koncesionare. "Ne postoje razlike privatno i javno, jer svi smo u funkciji brige o zdravlju naših stanovnika", dodala je Malatestinić.

Komentari