Da se mene pita

Da se mene pita

Foto: Question Or Doubt by Jeroen van Oostrom / FreeDigitalPhotos

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Svakog tjedna pitamo vas o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

Posljednje emisije

Četvrtak, 20.02.2020 13:15

Da se mene pita: Po čemu ih pamtite?

Prisegnuo je novi predsjednik Republike Hrvatske, dajmo mu prvih sto dana pa ćemo i u ovoj emisiji prokomentirati što bude trebalo. Zoran Milanović peti je po redu predsjednik od uspostave samostalne Republike Hrvatske, a o njegovim prethodnicima imali smo prilike skupljati dojmove u prethodnim razdobljima , pa danas možemo razgovarati o tome po čemu ćete i hoćete li po nečemu pamtiti svakoga od njih pojedinačno.

Četvrtak, 13.02.2020 13:15

Da se mene pita: Je li važnija ljubav ili seksualna orjentacija?

Zbog neadekvatne skrbi bioloških roditelja ili najbliže rodbine, djeca vrlo često završavaju u domovima. Najbolji interes djeteta posve sigurno nije život u domu. Zađto neki ljudi misle da je djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi bolje u instituciji, nego da ih udomi istospolni par? Zašto toplinu doma, ljubav, svakodnevnu potporu i sretnije djetinjstvo djetetu ne bi jednako mogli pružiti istospolni kao i hetero parovi?

Četvrtak, 06.02.2020 00:00

Da se mene pita: Aboliranje bezakonja

Budući da su građani Hrvatske svakodnevno suočeni sa kršenjem zakona, vrlo često baš onih prekršitelja na visokim pozicijama, koji ne snose gotovo nikakve sankcije za svoje prekršaje, a ponekad ni za zlodjela, sve je prisutnija neka opće prihvaćena teorija o tome da je važna samo osobna korist i da zakone ne treba poštovati. Varanje se nazva snalažljivošću, a nezakonito stjecanje imetka - sposobnošću. Ako se malo bolje osvrnete oko sebe, vidjet ćete da su, na žalost, poremećene vrijednosti takve teorije korisne pojedincu. Kako se nositi s time? Je li riječ o posvemašnjem moralnom potonuću?

Četvrtak, 30.01.2020 13:15

Da se mene pita: Inauguracija

Dok su neki oduševljeni idejom da se dosadašnja raskošno režirana ceremonija predsjedničke inauguracije s Markova trga, preseli na Pantovčak te da se održi skromnije, bez puno uzvanika, bez lente i garde, drugi smatraju da se novoizabrani predsjednik – izolira od naroda i zanemaruje tradiciju. U kojoj ste vi skupini?

Komentari

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 27.02.2020. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 05.03.2020. 13:15 - 13:45