Srcolomka

Srcolomka

Lea Domijan Fišter (Foto: Vjekoslav Tićak/Radio Rijeka)

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Sjetili ste se nekog dobrog sentiša? Predložite ge na: e-mail srcolomka@hrt.hr , Facebook stranici Srcolomka ili pošaljite razglednicu. Vaše prijedloge i poruke pirmamo do utorka uoči emisije.

Svake srijede, od 21 sat, slušajte najdraže sentiše, s vama je "Srcolomka" i Lea Domijan Fišter.

 

Posljednje emisije

Srijeda, 18.03.2020 21:00

Emisija 18.03.2020.

Ja snivam tvoje oči, dva crna,lijepa cvijeta, dva tiha svjetla svijeta, dvije južne tople noći. I one rone u me, baš k'o što sumrak roni u polja i u šume kad pozdrav Gospin zvoni. I kako tiho padnu te crne oči u me, svu noć u meni šume, k'o zvijezde svijetle jasne zelenoj vodi na dnu. Ja snivam tvoje oči. Dan gasne.(Gustav Krklec)

Srijeda, 11.03.2020 21:00

Emisija 11.03.2020.

Šta sam radio, sve ove godine? O čemu pjevao, trideset ljeta? Prvih deset – o ljubavi. O ljubavi – drugih deset. I još deset – o ljubavi. Kako je nemam, o ljubavi pjevao. Kad se, na tren, dogodi, ljubav slavio. Podari mi, Bože, još koji dan i godinu – da o ljubavi jednu pjesmu skrojim. (Abdulah Sidran)

Srijeda, 04.03.2020 21:00

Emisija 04.03.2020.

Eto: vjetar s mora vraća nam natrag odbjegle ptice šumom krila što uče nas prolaznosti. Ali šta marim ja da su noći moje i dani izbrojeni. Neka trava spasi moju nježnost. Pijesak neće me naučiti voljeti. Ne mogu u zlu živjeti, a za dobrotu ismijat će me. Gdje je taj za koga vrijedi kleknuti na cestu i dotaknuti usnama prah s njegove obuće? Taj koji će kao livada svakog proljeća cvjetati u meni. Neka dođe jedno proljeće što će nas naučiti biti radosti jedni drugima, i ostati lijepi. Jer vječnoj mijeni usprkos, ja znam da moram naći prije nego napustim ovu zemlju i ovo nebo cvijet koji će zadržati bezazlenost i ljubav koja neće prestati.( Vesna Parun)

Srijeda, 26.02.2020 21:00

Emisija 26.02.2020.

Imam vjerenicu bijelu, i jedan stari štap. Noćas je mjesec kroz žita i kroz rascvjetali voćnjak došao pod moj prozor. Veseo i mlad, metalnim prstima kuca po staklu. Hladne i plave od mjesečeve šutnje zovu me sestre ceste; još ljepše je tijelo bijele vjerenice po kome prska hladni mjesečev sjaj. Noćas sa starim drugom štapom idem u beskraj. Zora će grimiznom svilom oviti mrtvo tijelo jedne žene. Tko je to, noćas, tko je pod prozorom moga sna svirao Debusya? (Gustav Krklec)

Komentari

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 05.08.2020. 21:00 - 22:00

Srijeda, 12.08.2020. 21:00 - 22:00