Hranom do zdravlja: ČOKOLADA

Hranom do zdravlja: ČOKOLADA

ČOKOLADA Teleći medaljoni s čoko umakom Telećeg filea 600 g narežite na 12 medaljona pa lagano posolite i stavite u posudu. Potom dodajte 1 žličicu naribane limunove korice, 10 listića svježe metvice, 2 češnja češnjaka narezan na četvrtine i prelijte sa 40 ml maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, pokrijte celofanskom folijom pa ostavite stajati oko sat vremena. Na 30 g maslaca popecite marinirane medaljone sa svake strane 3-4 minute, a zatim im dodajte 20 g maslaca i pokrivene pustite na toplom. Čokolade za kuhanje 60 g prelomite na veće komade i otopite na pari. Pjenjačom postupno umiješajte 100 ml slatkog vrhnja , pola žličice đumbira, papar, sitno narezane pola manje čili papričice, 2 žlice limunova soka, 2 žlice umaka od pečenja kojeg ste ocijedili od pečenih medaljona i 1 žličicu narezane metvice . Umak miješajte na pari 1-2 minute pa ga stavite na toplo. Kao prilog skuhajte 250 g riže, pa u toplu, umiješajte 20 g maslaca i očišćenih i tostiranih 80 g kikirikija. Uz teleće medaljone poslužite rižu s kikirikijem i topli umak od čokolade. Topla čokolada za dvoje U 400 ml punomasnog mlijeka dodajte 2 vrećice vanilin šećera, 2 žličice smeđeg šećera, štapić cimeta i manju čili papričicu. Zagrijte do vrenja. Dodajte 150 g čokolade za kuhanje izlomljenu na komadiće i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Maknite s vatre, nakon desetak minuta procijedite, pa čokoladni napitak ponovno zagrijte do vrenja. Napitku dodajte 1 žličicu amaretta pa ga poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem i strugotinama čokolade.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.