Hranom do zdravlja: Cous Cous

Hranom do zdravlja: Cous Cous

Cous-Cous je proizvod od pšenice, tj. žitna kaša podrijetlom s Bliskog Istoka, dobivena miješanjem ljepka od tvrde pšenice i vode, na pari. COUS COUS SALATA Pilećeg filea 400 g narežite na kocke i kratko popecite na 40 ml ulja. Tavu s mesom maknite s vatre, pospite s 2 žličice curryjem, dodajte malo soli i nekoliko kapi tabasca, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta pa pustite da se ohladi u tavi. U 500 ml kipuće posoljene vode dodajte 100 g cous cousa i uz postepeno miješanje oko 4-5 minuta pustite da nabubri, a potom kuhajte 3-4 minute. Pripremljenom ohlađenom cous-cousu dodajte svježe naribanog 100 g korijena celera i 100 g mrkve, 50 g mladog luka narezanog na trakice,150 g cherry rajčica narezanih na četvrtine i ohlađenu piletinu Napravite dresing od 30 ml maslinova ulja, 2 žličice soka limete i bijelog papra, dodajte salati pa lagano izmiješajte, još po potrebi posolite i pospite grubo mljevenim lješnjacima. TIPLI COUS COUS S PILETINOM Pirjajte 100 g sitno sjeckanog luka na 30 ml ulja pa kad malo omekša dodajte 400 g pilećiih prsa rezanih na veće kocke. Pirjajte oko petnaestak minuta dok piletine bude do pola pirjana pa dodajte 400 g tikvica rezanih na kocke i pirjajte uz lagano podlijevanje dok i tikvice ne budu gotove na pola oko desetak minuta potom lagano posolite, dodajte prstohvat ljute paprike, dvije žličice kurkume i jednu žličicu kardamoma. Ubacite i 200 g cherry rajčica rezanih na pola i pirjajte još desetak minuta. 100 g cous cousa usipajte u 350 ml kipuće pileće juhe i lagano uz miješanje kuhajte desetak minuta dok cous cous na nabubri i upije juhu. Poslužite cous cous sa piletinom u umaku, obilno posipano kosanim peršinom i dobro ohlađenom žlahtinom

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.