Hranom do zdravlja: JOGURT

Hranom do zdravlja: JOGURT

Danas priča o JOGURTU, polutečnom proizvodu koji se dobiva zagrijavanjem mlijeka pri višim i trajnijim temperaturama od postupka pasterizacije i dodavanjem bakterija mliječne kiseline. Može biti guste kremaste teksture do one rijetke.,može biti bez mliječne masti do masnijeg jogutra s velikim udjelom vrhnja. PITA JOGURTINA Od 150 g glatkog brašna, 150 g oštrog brašna, 200 g maslaca, 4 žutanjka, 1 vrećice pecilnog praška i prstohvata soli umijesite tijesto. Kad se odmori, nešto više od polovice rasporedite na namašćeni pleh (veličine 19X32). Preko toga prelijte tekuće tijesto koje pripremite tako da : 4 bjelanjca istučete u čvrsti snijeg sa 150g šećera, a u drugoj posudi 600 ml jogurta, 400 ml kiselog vrhnja i 20g vanilin šećera zajedno izmiješajte. U tu masu lagano umiješajte 4 žlice oštroga brašna i prethodno pripremljeni snijeg. Preko tekućeg tijesta naribajte preostalo prhko tijesto. Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva C. Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu ili poprskajte medom...

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.