Hranom do zdravlja: MAHUNE

Hranom do zdravlja: MAHUNE

MAHUNE Salata od zelenih mahuna Uzmite 600 g mahuna, očistite, narežite, potom operite i kuhajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Ocijedite ih, isperite pod mlazom hladne vode i ohladite. Kuhanim mahunama dodajte 200 g rotkvica narezanih na kolutiće i 200 g baby rajčica rezanih na polovice. Napravite salatni preljev od 50 ml maslinova ulja , 1 žlice usitnjenog kopra , 50 g mladog luka izrezanog na kolutiće, soka od jednog manjeg limuna i soli. Sve sastojke zajedno dobro promiješajte prelijte mahune, rotkvice i rajčicu i poslužite kao samostalni obrok a može i kao dodatak ribi ili mesu. Mahune s rajčicama U široj posudi na 40 ml maslinovog ulja pirjajte 100 g nasjeckanog crvenog luka dok ne omekša. Potom dodajte 600 g očišćenih i opranih prepolovljenih mahuna, 2-3 češnja češnjaka i pokriveno pirjajte bez dodavanja vode na laganoj vatri 5 do 10 minuta. Mahune povremeno protresite. Zrelih crvenih rajčica 600 g, očistite od sjemenki i narežite na male kockice širine 2-3 cm te dodajte mahunama. Posolite i kuhajte još 15-ak minuta dok mahune potpuno ne omekšaju. Prilikom posluživanja posipajte svježe sjeckanim peršinom.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.