Hranom do zdravlja: Ružmarin

Hranom do zdravlja: Ružmarin

Ružmarin Marinirane sardele na gradele Sardela očistite, operite i dobro posušite. Uzmite finu morsku sol pa pospite ribe iznutra i izvana. Ribe složite u odgovarajuću posudu, prelijte maslinovim uljem i pokrijte peršinovim i ružmarinovim grančicama. Tako marinirane ribe ostavite neko vrijeme dok ne pripremite gradele. Dobro ugrijte gradele pa ribe vadite iz marinade i stavljajte ih peći. Tijekom pečenja ribe premazujte grančicom ružmarina koju prije močite u ulje. Ribe pecite sa svake strane nekoliko minuta, što će, naravno, ovisiti o njihovoj veličini i težini. Uz tako pripremljene ribe, možete poslužiti razne svježe salate ili kuhano povrće kao što su blitva, krumpir i slično, no kod vina nema dileme, svakako paše ohlađena čaša žlahtine. Otočke dagnje s bobom Na 70 ml maslinovog ulja pirjajte 120 g nasjeckanog luka skalonje, dodajte 4 protisnuta češnja češnjaka, a zatim 120 g prepolovljenih cherry rajčica, grančicu svježeg ružmarina i 1 list suhog lovora. Kratko pirjajte, dodajte 1200 g očišćenih dagnji i ulijte 200 ml žlahtine. Poklopljeno pirjajte dok se školjke ne otvore. Dodajte 600 g kuhanog i ocijeđenog boba u mošnjama i lagano popaprite. Na laganoj vatri kuhajte nekoliko minuta, poslužite uz svježe kuhanu palentu pa posipajte svježe sjeckanim peršinom.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.