Hranom do zdravlja: Šećeri i sladila

Hranom do zdravlja: Šećeri i sladila

U emisiji se bavimo šećerima i sladilima, a danas je najzastupljeniji bijeli, kristal ili rafinirani šećer. Uz njega imamo i kanadis šećer, gelir šećer, fruktoza ili voćni šećer, smeđi šećer... Evo jednog recepta iz današnje emisije: KOLAČIĆI ZA SVAKI DAN Pomiješajte 120 g oštrog pšeničnog brašna, 50 g kokosovog brašna, pola vrećice praška za pecivo, 80 g zobenih pahuljica, 200 g melase šećerne trske i 2 žlice sušenih brusnica. Otopite 120 g maslaca i miješajući spojite s 2 žlice javorova sirupa, a potom sve sastojke promiješajte da se dobro povežu. Mokrim rukama oblikujte kuglice veličine oraha, pa ih rasporedite na pleh obložen peki papirom i pecnite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 15 minuta. Uklonite ih s pleha dok su još vrući.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.