Hranom do zdravlja: ŠKARPINA

Hranom do zdravlja: ŠKARPINA

Škarpina je dobar izvor proteina i ima mali udio zasićenih masti, a izvor je i omega-3 masnih kiselina, pa češćom konzumacijom doprinosimo zdravlju mozga...Današnji recepti su ŠKARPINA NA LEŠO Na 40 ml maslinova ulja pirjajte 80 g luka, 100 g narezane mrkve, 100 g korijena celera, 100 g korijena peršina, dodajte kilo ribe u komadu pa prelijte vodom da prekrije ribu. Zatim dodajte 100 ml bijelog vina, 20 ml maslinovog ulja, 1 list lovora, papra i soli pa kuhajte 20 min. Dobit ćete finu juhu, a ako dodate i 500 g krumpira na ploške, imat ćete fini prilog uz kuhanu škarpinu ŠKARPINA NA BUZARU Na 40 ml maslinova ulja popecite očišćenu ribu uvaljanu u brašno, izvadite je pa na istom ulju pirjajte 100 g sitno rezanog luka, 2 protisnuta češnja češnjaka, 300 g usitnjenih pelata i 60 ml žlahtine. Nakon 10 min kuhanja dodajte 20 g svježe nasjeckanog peršina, 10 ml maslinovog ulja, soli, papra i dodajte pečenu škarpinu. Kuhajte umak i ribu još 10-15 min. Poslužite uz široke rezance ili svježe kuhanu palentu

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.