Hranom do zdravlja: SMUĐ

Hranom do zdravlja: SMUĐ

Smuđ Marinirani smuđ sa rikolom, rajčicom i sirom ribancem Čistog filea smuđa 500 g narežite na veće kockice, stavite u zdjelu i poprskajte limunovim sokom od jednog limuna Dodajte sol, promiješajte i pustite stajati na hladnom mjestu 1 sat. U tavi zagrijte 50 ml maslinova ulja, dodajte kockice ribe i pecite da se lagano popeku (oko 5 minuta) pa maknite s vatre i ostavite da se ohlade. U 100 g rikole dodajte 120 g cherry rajčica narezanih na polovice, 60 g listića parmezana, 25 ml aceta balsamica, 20 ml maslinova ulja i prstohvat soli. Umiješajte pripremljenu ribu, pospite grubo mljevenim paprom i poslužite. Smuđ sa tave 4 Fileta smuđa oko 600 g uvaljajte u glatko brašno. U tavi na srednjoj vatri zagrijte 60 g maslaca. Smuđ popecite tako da koža najprije bude okrenuta prema gore. Popecite sa svake strane nekoliko minuta i položite ribu na tanjure za serviranje. U tavu dodajte 80 g maslaca, 120 g sitno nasjeckanog luka i na jačoj vatri pirjajte do svijetlosmeđe boje. Dodajte sok jednog većeg limuna, sol i 20 g svježe sjeckanog peršina. Prelijte preko ribe na tanjuru i poslužite s kuhanim krumpirom i špinatom u listu.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.