Hranom do zdravlja: SRDELA

Hranom do zdravlja: SRDELA

Salata srdela, mandarina i koromača 400 g mandarine ogulite i natrgajte na četvrtine po dvije kriške zajedno koje potom narežite na oko centimetar debljine 300 g koromača narežite na tanke trakice, a 50 g mladog luka na kolutiće. Za pripremu salatnog preljeva pomiješajte sok od jednog manjeg limuna , 80 ml maslinova ulja, žličicu gorušice, sol i papar. Promiješanu mandarinu, koromač i luk stavite kao podlogu a preko njih posložite 300 g filetiranih srdela ohlađenih a prethodno kuhanih u mlijeku s par listića kadulje. Sve prelijte salatnim preljevom i svježe sjeckanim peršinom. Sardele s limunom i rajčicom iz pećnice Srdela 1000g pripremite za pečenje tako da im očistite ljuskice, a potom ih filetirate. Operite ih pod mlazom vode i osušite na upijajućem papiru. U nauljenu tepsiju stavite red filetiranih srdela, posolite, paprite, posipajte kosanim peršinom i mažuranom, zatim red limuna narezanog na tanke kolutove, red rajčica narezanih na ploške, pa ponovno red srdela,začini, red limuna i rajčica, a na kraju završite srdelama. Sve prelijte mješavinom 100 ml maslinova ulja, protisnutog češnjaka, sjeckanog peršina i mažurana. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Poslužite sa kuhanim krumpirom i koromačem poprskanim limunovim sokom i maslinovim uljem. Ako umivate nepce sa žlahtinom bolje ćete uživati u ovim jednostavnim zalogajima.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.