Hranom do zdravlja:TUNA

Hranom do zdravlja:TUNA

Danas razgovaramo o tuni, najpoznatijoj krupnoj plavoj ribi, a kako je njezino meso vrlo ukusno, u posljednjih 20-tak godina postala je jedna od najtraženijih i najcjenjenijih riba u svijetu uopće. Postoje različite vrste tuna, a najčešće su plavorepe, žutorepe, prugaste... LAZANJE S TUNOM Na 40 ml maslinovog ulja pirjajte 60 g sitno sjeckanog luka, dodajte 700 g sjeckane rajčice i pirjajte 15 min, pa dodajte 200 g očišćenih škampa, 200 grama usitnjene konzervirane tunjevine, 20 g zelenih i 20 g crnih maslina, nasjeckanih, nekoliko listića bosiljka i prstohvat origana, pa pirjajte na vatri još 10-tak minuta i na kraju posolite. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, uzmite 500 g listova lazanja, 300 g mozzarele i 50 g ribanog sira, pa slažite lazanje, po njima pripremljeni umak, na njega ribanac i naribanu mozzarelu i tako slažite dok sve namirnice ne potrošite. Završite listovima lazanja, koje lagano prelijete umakom i naribanim sirevima, pa pecite u pećnici na 180 stupnjeva C oko 30 minuta.

Suvremeni se čovjek sa svojim strahom od bolesti bori na različite načine: terapijama vitamina, preparatima za izgaranje masnoća i detoksikaciju tijela sumnjive kvalitete, dijetama i drugim načinima. No ima i onih koji su odavno shvatili da pravilna ishrana i kretanje mogu povećati kvalitetu života.

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome svake nedjelje u 10:15 govori naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove, Damir Perman.

O emisiji Hranom do zdravlja

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.

Pročitaj više

Komentari

Hranom do zdravlja
Hranom do zdravlja

HRT – Radio Rijeka — Život, mozaik

Kako se zdravo hraniti, koje namirnice će naš organizam učiniti "sretnim"? O tome je u ciklusu emisija za Radio Rijeku govorio naš poznati kuhar, gastronom, veliki poznavatelj tajni kulinarstva, stručnjak za suvremene i tradicionalne kulinarske trendove Damir Perman.