Kaštelani spalili Billa Gatesa i Roberta Marića

Kaštelani spalili Billa Gatesa i Roberta Marića Kaštelani spalili Billa Gatesa i Roberta Marića

Foto: Ivana Topić

Zanimljivu maškadursku tradiciju gaje Kaštelani, bilo je godina kada su „u sedam sela Kaštela” objavljivana čak četiri humoristična lista. Donjokaštelansko društvo Poklade od 1990. objavljuje list Maškadur, a ovogodišnji 32. broj ući će u anale.

Naime, za 208. donjokaštelanski karneval Kaštelani su dobili duplu porciju humorističnog lista, onu koji je Robert Marić objavio digitalno (https://www.facebook.com/Ma%C5%A1kadur-digital-Robert-Mari%C4%87-339777577261129), i pravi tiskani, koji su zatim članovi društva Poklade sami uredili bez Roberta Marića, koji je uredio prethodni 31 broj, i kojega su u liku lutke jučer spalili zajedno s Billom Gatesom.

Nesporazum je nastao što se Robert Marić, kao član Društva hrvatskih književnika i samostalni umjetnik prijavio na natječaj Ministarstva kulture i medija za potporu umjetnicima u doba COVID krize, te u svoj rad naveo i pripremanje Maškadura. Poslušajmo što je o svemu rekao satiričar Robert Marić.

GRANICE HUMORA I KOREKTONSTI NA IMOTSKOM SLUČAJU

Ni imotski karnevali nisu prolazili bez skandala, i tamo vrijedi da nitko nije prorok u svom selu. Tako je prije šest godina u Prološcu spaljena i lutka s likom književnika Ante Tomića.

A prije točno godinu dana, Imoćani su kao Krnju zapalili dvije lutke s djetetom na kojemu je bila slika Nenada Stazića s petokrakom, a aludiralo se na homoseksualnu obitelj. Odmah je stiglo nekoliko krivičnih prijava, četiri mjeseca kasnije DORH je potvrdio optužnicu. I koliko je brzo naše pravosuđe, prvo ročište još nije održano. U razgovoru s Mladenom Vukovićem, osumnjičenik Milivoj Mili Đuka, predsjednik Kulturne udruge Bakove svečanosti o svemu kaže:

Robert Marić

Mili Đuka

Komentari