Urbis

Urbis

Urbis je domaća top lista urbane glazbe Radio Splita. U emisiji predstavljamo glazbene novitete, ugošćujemo glazbenike, pratimo najnovija događanja na urbanoj sceni. Svakog petka od 18,05 do 20 sati imamo i dva nova prijedloga, a za sve pjesme može se glasovati putem e-maila na adresu: urbis@hrt.hr.

 

 

 URBIS 23.04.2021.

 

01. JE VEUX - ENOUGH 

02. ISCHARIOTZCKY - COMMITMENT 

03. LOVORKA SRŠEN - TAKO LAKO  

04. ECTRATIS feat. NINA ROMIĆ - PUT U POČETAK 

05. BORIS ŠTOK - RECI MI  

06. OGENJ - DUŠA (NOVI ULAZ)

07. JONATHAN - FALLING 

08. RODEO - NO CIGAR 

09. JALL AUX YEUX - IL ETAIT UNE FOIS (NOVI ULAZ) 

10. ALEJUANDRO BUENDIJA - DIJAGNOZA

 

PRIJEDLOZI:

ONE POSSIBLE OPTION - BREATHE

WILLOW AVENUE - FOR YOUR MONEY

 

GOST EMISIJE: TOMISLAV MIHAC KOVAČIC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posljednje emisije

Petak, 16.04.2021 18:05

Emisija 16.04.2021.

Gošća Urbisa ovog petka je Lovorka Sršen, kantautorica i članica sastava Kensington Lima. Uz brojne nastupe na kojima je sudjelovala kao izvođačica, organizirala je i niz glazbenih projekata (posebno u području tradicijske glazbe), a duži niz godina profesionalno se bavi produkcijom koncerata i glazbenih festivala (trenutno Muzički biennale Zagreb i Jazz.hr). Kao kantautorica predstavila se u rujnu 2020. s pjesmom "Delta" za koju potpisuje tekst dok je glazbu napisao Josip Radić nakon koje je uslijedio single "Tako lako", u potpunosti njezino autorsko djelo.

Petak, 09.04.2021 18:05

Emisija 09.04.2021.

Gost Urbisa ovog petka je Matej Blečić, mladi, perspektivni skladatelj, multiinstrumentalist i producent sa sjedištem u Zagrebu koji stoji iza projekta Ectratis. Prijedlozi su: "Čekam ih" (Porto Morto) i "No Cigar" (Rodeo). Za sve pjesme može se glasovati putem e-mail adrese: urbis@hrt.hr.

Petak, 26.03.2021 18:05

Emisija 26.03.2021.

Dugoočekivani debitantski album "I Glow" , iza kojeg stoji Željka Veverec a.k.a. Je Veux, digitalno je objavljen krajem prošle godine, a 8. ožujka 2021., povodom obilježavanja Dana žena, i na CD-u. Hvaljeni album na nedavnim je nominacijama za Porina Je Veux priskrbio čak tri nominacije i to za Najbolji album godine, Najbolju žensku vokalnu izvedbu i Najbolji album elektroničke glazbe. Prethodno je, na dodjeli Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock & Off, osvojila čak četiri priznanja. S Željkom razgovaramo u prvom dijelu ovotjednog izdanja Urbisa. Nakon 19h gost emisije je Joško Klarić, frontman odlične indie pop grupe Ischariotzcky koja nakon uspješne suradnje s J. R. Augustom u pjesmi „Trouble“ nastavlja predstavljati pjesme s nadolazećeg studijskog albuma. Njezin novi single nosi naziv „Commitment“ i dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Petak, 19.03.2021 18:05

Emisija 19.03.2021.

U prvom satu emisije razgovaramo sa skladateljem, tekstopiscem i instrumentalistom Srđanom Gulićem kojega mnogi prvenstveno pamte kao bubnjara legendarne grupe Haustor. No, Gulić je radio i brojne televizijske i radijske emisije te glazbu za film. Njegov novi projekt je Gul United u kojem objavljuje autorske kompozicije u suradnji s različitim glazbenicima i drugim umjetnicima. Nakon 19 sati naš sugovornik je Zoran Badurina, frontman hvaljene riječke grupe Jonathan koja je početkom mjeseca objavila limitirano, dvostruko vinylno izdanje LP-a “To Love/ To Hold”. Otisnut u samo 300 primjeraka, vinyl na jednom mjestu donosi oba posljednja izdanja koji su uvršteni na liste najboljih godišnjih albuma u regiji.

Komentari

Najave

Urbis

Petak, 23.04.2021. 18:05 - 19:00

Gost Urbisa je Tomislav Mihac Kovačic, frontman koprivničke grupe Ogenj. S njim ćemo popričati o novom singlu, predivnoj baladi "Duša" s albuma "Si kak jen" koji je ove godine nominiran ...

Sve najave