Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

Naša gošća je splitska književnica Dunja Kalilić, trogirskih korijena, s kojom razgovaramo o promicanju čakavske riči...

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.01.2020 11:15

Čovik, vrime, rič

Čovik, vrime, rič

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Naš gost, ovog tjedna, jedan je mladi, više no konstruktivan diplomirani pravnik; ravnatelj Lučke uprave Županije splitsko-dalmatinske, splitski gradski vijećnik, dakle i političar, ali i sportski radnik... Gost nam je jedan - možemo reći i hiperaktivni Dalmatinac - Splićanin Domagoj Maroević.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 18:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

Potpisan ugovor o suradnji Grada Splita i UNICEF-a u ovoj godini... Večeras u polufinalu igraju naši vaterpolisti i rukometaši... Uredili Denis Šabić i Sandra Kuzmanić.

Posljednja emisija: Petak, 24.01.2020 16:00

JEZGRA

JEZGRA

Glazba, zabava

Zmayo je ime koje dugi niz godina uvesaljava sve povezane sa psytechno/darkprog do psytrance/nightpsy ili breakbeat/psybreaks stilovima, kako kroz svoje večeri PISTOLERO i Morekular, tako i kroz vlastiti label Pistolero Recordings. Svojom je glazbom pokretao mnoge na raznim festivalima kao što su Mo:Dem, Lost Theory, Outlook, Seasplash.

Posljednja emisija: Subota, 18.01.2020 23:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Repriziramo emisiju u kojoj se osvrćemo na predsjedničke izbore, još jednom se prisjećamo genija naše komike Damira Mihanovića Ćubija...

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.01.2020 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

Kad nakon informativne ekipe četvrtkom eter preuzmu studentske snage, znate što to znači. Vrijeme je za još jednu epizodu emisije Kroz Bolonju i Prašumu. Večeras su s vama Ivana Vučetić, Mihaela Lubina i Marino Kosor. Donosimo vam studentski pregled tjedna, najave za tjedan ispred nas, tradicionalno ćakulamo, u studio nam dolazi Slaven Damjanović koji progovara o svom nagrađivanom projektu eAgrar, a naša Mihaela spremila je dugo očekivane glazbene vijesti. Svakako, bit će itekako zanimljivo. Budite s nama večeras od 20:05 na valovima HRT Radio Splita.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 20:05

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Grah, gra ili fažol je hrana koju zimi nemožemo zaboraviti... A ni naši susjedi... Na kakav način ga vi pripremate i jeli istinito što je veća količina to je bolji....

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 12:05

Male priče - Kad je netko uistinu motiviran

Male priče - Kad je netko uistinu motiviran

Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, obitelj, mozaik

Fred je iz svoga grada stigao vozeći šest sati po velikoj vrućini bratov maleni bicikl. Ponio je sve što je imao: šator, dva galona vode, kutiju žitarica i nešto odjeće.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 20.01.2020 07:30

Nedjeljni đir

Nedjeljni đir

Glazba, kultura, zabava, turizam, društvo, umjetnost, mozaik

Razgovaramo sa Stankom Marinkovićem, dugogodišnjim bolskim ugostiteljom koji sada živi u Splitu, Mislav Bremec kazuje nove recepte, u Mirtinu faulu gostuje gimnastičarka Tina Erceg...

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.01.2020 12:05

Radio galerija

Radio galerija

Vijesti, kultura, umjetnost

U razgovoru s kustosicom Jasminkom Babić saznat ćemo koje će promjene u Galeriji umjetnosti doživjeti postav suvremene umjetnosti u novoj varijaciji koncepcije Umjetnost i društvo. Segment zbirke umjetnosti nastale od 60-tih godina do danas zbog svog obima alternira u dvije koncepcije koje se godišnje izmjenjuju pod nazivom O umjetnosti i Umjetnost i društvo, markirajući time dva pola stvaralaštva, jedan koji je fokusiran na umjetnički objekt i evoluciju estetske paradigme i drugi okrenut propitivanju društvene zbilje i sustava umjetničkog stvaralaštva. Novi postav uključuje više novih akvizicija koje je muzej nabavio tijekom proteklih godina. Kustosice obje varijacije su Jasminka Babić i Marija Stipišić Vuković.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 10:30

Rock Klasika

Rock Klasika

Glazba, kultura

Novu Rock Klasiku posvećujemo, najprije friško reizdanom koncertnom albumu neprežaljenih White Stripesa, "Live in Mississippi", odabranim snimkama s posljednjeg nastupa Stripesa, održanog u Snowden Grove Amphitheateru, u Southavenu, u Mississippiju, 31.srpnja 2007., a potom i ponajboljim snimkama s najnovijih Desert Sessiona Josha Hommea i prijatelja, snimkama sabranim na kompilacijskom albumu "Desert Sessions Vols.11 & 12".

Posljednja emisija: Subota, 18.01.2020 20:05

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca i mladi

Ove nedjelje slušamo perzijsku priču za djecu - Valjani i nevaljani. Priču je dramatizirala i za radijsko izvođenje adaptirala Jasmina Žiljak Ilinčić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.01.2020 11:10

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

Tema emisije mišljenje Odbora ministara Vijeća Europe o provedbi okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. O tome je u Saboru održan i skup, a Hrvatska je u svibnju prošle godine podnijela peto izvješće o provedbi.

Posljednja emisija: Srijeda, 15.01.2020 10:35