Hrvatska pošta/Premuda: Vraćamo dostavu težih paketa !

Hrvatska pošta/Premuda: Vraćamo dostavu težih paketa !

Premuda, foto: grad Zadar

Mještani otoka Premude izrazili su putem društvenih mreža ogorčenje odlukom prema kojoj im se ukida mogućnost isporuke paketa težih od 2 kg preko web trgovine Hrvatske pošte. U Hrvatskoj pošti doznajemo kako će zahtjev otočana uvažiti i izmijeniti spornu odluku.

Putem jedne od usluga Hrvatske pošte Premujani su nabavljali namirnice, no od 12. Veljače rečeno im je kako se dostava paketa težih od 2 kilograma putem tzv Žutog klika ukida. Ogorčenje su izrazili otvorenim pismom na Fecobooku: Otocima je pošta kao i brodska linija i ne možemo dozvoliti da ovo prođe tako lako. Misli li država u idućem koraku ukinuti poštanski ured ?pitaju mještani u dopisu koji je upućen i Ministarstvu mora, pomorstva i veza a inicirala ga je grupa Volim Premudu. Dopis je podržao i Mjesni odbor i Otočni sabor. 

Veljko Žuvanić, vlasnik trgovine na Premudi :  Na taj način smo dosta naručivali voće i povrće – jabuke i krumpire, dostava je bila besplatna tako da je ljudima to bilo zgodno i isplativo. Ljudi su se pobunili jer je nemoguća isporuka HP expresom težih od 2 kilograma, ali tako je na svim otocima.  Zašto je došlo do takve odluke ne znamo.

Nije problem samo u dostavi ovih paketa već uopće u funkcioniranju ove državne službe na malim otocima. Zimi je poštanski ured na Premudi otvoren 2 sata dnevno navodi Žuvanić za program Radio Zadra : Problem je i u skraćenom radnom vremenu, pogotovo ljeti, nedostatku novaca u pošti jer mi na Premudi nemamo bankomat, takvo stanje je već 4-5 godina. 

U odgovoru na naš upit u Hrvatskoj pošti kažu kako spomenutu uslugu uskoro vraćaju žiteljima Premude. Krešimir Domjančić , voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte: Mi smo upravo nakon tog dopisa mještana Premude odlučili izmijeniti to pravilo i uskoro će kroz kojih 10-ak dana biti izjednačena univerzalna usluga s uslugom Paket 24, što znači da će se moći slati paketi do 10 kilograma i tada će svi krumpiri sretno stići na otoke. Naime, u uvjetima usluge Paket 24 postoje određena ograničenja, u naseljima s ograničenjem dostave, međutim mi ćemo kroz naredni tjedan izmijeniti to pravilo , uskladit ćemo usluge pa će se moći preko naše Internet trgovine  naručivati proizvode , ograničenje više neće biti 2 kilograma već 10 kilograma - izjavio je Domjančić za naš program. 

 Ova odluka vrijedi za sve otoke, potvrdili su nam u Hrvatskoj pošti, nadamo se realizaciji najavljenih izmjena u korist otočana.

 

Glasnogovornik K. Domjančić

V. Žuvanić

Komentari