Kreće bibliobus,u središnju knjižnicu i dalje po 4 osobe

Kreće bibliobus,u središnju knjižnicu i dalje po 4 osobe

foto: gkzd.hr

Od ponedjeljka 25. svibnja bibliobusi ponovno posjećuju stajališta prema utvrđenom rasporedu. Rad Gradske knjižnice i dalje je organiziran prema preporukama epidemiologa: ulaz u Središnju knjižnicu ograničen je na 4 osobe.

Obavijest o privremenom radnom vremenu Gradske knjižnice Zadar u tjednu od 25. do 30. svibnja 2020.

Napomena: 30. svibnja – Dan državnosti – neradan dan

Središnja knjižnica (ul. S. Radića):Od ponedjeljka do petka: od 8 do 13 i od 14:30 do 19:30 sati subota (30. svibnja): praznik (Dan državnosti): Knjižnica neće raditi

Ogranak Aleksandar Stipčević– Arbanasi i Ogranak Bili brig:ponedjeljak, srijeda i petak: od 8 do 13 sati i utorak i četvrtak: od 14:30 do 19 sati.

 Od ponedjeljka 25. svibnja bibliobusi ponovno posjećuju stajalištaprema utvrđenom rasporedu.

 Ogranci Crno i Ploča, knjižnični stacionari Silba i Olib, kao i knjižnična stanica Bokanjac nisu otvoreni.

 Rad Knjižnice organiziran je prema preporukama epidemiologa:

  • moguće je samo posuditi knjižničnu građu (ostale usluge trenutno nisu dostupne)
  • ulaz u Središnju knjižnicu ograničen je na 4 osobe, a ulaz u ogranke na 1 osobu
  • potrebno je pridržavati se propisanih higijenskih mjera i mjera socijalnog distanciranja
  • preporučuje se korištenje beskontaktnih kartica prilikom naplate usluga u Knjižnici
  • preporučuje se korištenje elektroničke verzije iskaznice Knjižnice putem aplikacije Stocard koja se može preuzeti besplatno

 Kako bi usluga bila brža i sigurnija, molimo korisnike da dođu s pripremljenim popisom građe koju žele posuditi. Za složenije informacijske upite (literatura za seminarski rad i sl.) molimo poslati zahtjev za posudbu građe na mail: produzenje@gkzd.hr. Tražena građa će se pripremiti i u dogovoreno vrijeme preuzeti.

 Važne napomene:Razdoblje bez obračunavanja zakasnine započeto 17. 3. 2020. završava 15. 5. 2020. od kada se zakasnina ponovno obračunava. Zakasnina za građu koja je nastala do 16. 3. 2020. i nakon 15. 5. 2020. ostaje i obračunava se prema cjeniku Knjižnice. Nije moguća obnova zaduženja građe kojoj je rok posudbe istekao u vremenu kada Knjižnica nije bila otvorena za korisnike (17. 3. do 27. 4.2020). Sva građa nakon razduženja sprema se u izolaciju na 72 sata i u tom periodu nije dostupna.

 

Komentari